2022-12-16 20 瀏覽
經過Shibui好多次,今晚終於嚟食到啦。環境好有feel,好有心思同情調,讚賞!帶另一半、朋友,甚至一家人小聚會都好好!天氣凍好貼心地準備咗暖水,菜牌都係日式小設計!背景音樂都係以柔和為主,好適合小聚會約會。店員小姐姐好好服務禮貌,少見少見!吉列廣島蠔 $65一上台,就聽到有人walk in 要近兩個小時先有位,好勁!平日full到咁!我地都估唔到!就可以將打席嘅四人枱,搖身一變八人枱。小檸檬件同香草卡夫醬,吉列皮好脆。雖然望落去ho嘅比例唔算大,但係食落去又唔會覺得差太多,可能因為真係脆好快直接撈到落去蠔個位置,無沙乾淨。三文魚扒配奶油燉菜伴飯 $168南瓜、西蘭花、日本菇、秋葵、茄子同埋洋蔥為燉菜,加咗奶油之後成件事減左茄子同秋葵既青味,咁樣食飯都唔錯。因為朋友有時食茄子會反胃,所以呢個加咗奶油反而佢食到。煎脆左既三文魚扒,外脆微硬内軟返。日本米好煙靭大咬勁。鐵板德島縣阿波酢橘雞肉倍芥末籽忌廉芝士汁 $138呢個上枱咋渣聲。雞肉份量都唔少,都幾嫩身帶點煎香位。芥末籽忌廉芝士汁就creamy得嚟唔會辣,好友日式西餐嘅風格。
經過Shibui好多次,今晚終於嚟食到啦。

天氣凍好貼心地準備咗暖水,菜牌都係日式小設計!

吉列廣島蠔 $65

三文魚扒配奶油燉菜伴飯 $168

煎脆左既三文魚扒,外脆微硬内軟返。日本米好煙靭大咬勁。

鐵板德島縣阿波酢橘雞肉倍芥末籽忌廉芝士汁 $138

• 鐵板德島縣阿波酢橘雞肉倍芥末籽忌廉芝士汁