天氣突然間又熱返,喺尖沙嘴行行下就諗住去買啲嘢飲飲,咁啱諗起The One 商場有姜濤430甜蜜限定Cafe展覽,就去幫下朋友打咭同買下精品。喺商場四樓就見到呢間叫茶墨既茶館,睇落似日式,有唔少款式嘅嘢飲賣,餐廳主打水墨風飲品,除咗有低脂雪糕之外,仲有一個蛋糕櫃放咗唔少款式嘅蛋糕。落咗單之後,餐廳會比一個感應器你,方便可以行開一陣睇吓嘢或者坐低等,訂單準備好就會收到通知可以過去取,幾方便😃我叫咗一杯飲品和一件蛋糕,分別係麻糬抹茶鮮奶和清香柚子芝士蛋糕。麻糬抹茶鮮奶- 取單時職員特別提到飲用前要先搖均飲品,令抺茶味更香濃😀 抺茶味真係好得!再配上煙煙韌韌嘅麻糬,口感非常好!值得得閒再黎飲!清香柚子芝士蛋糕-有好香嘅柚子味,味道都唔錯!呢間茶店仲有唔同款式嘅低脂雪糕賣,味道都有好多選擇,下次會再嚟試吓!茶墨 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號舖

麻糬抹茶鮮奶

清香柚子芝士蛋糕
-有好香嘅柚子味,味道都唔錯!

茶墨 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L411號舖
2023-04-06