2024-12-01
「令人感到幸福嘅車仔麵🍜」呢間店標榜「新鮮豬骨湯熬製8小時」,另外仲可以加唔同嘅醬汁:咖喱汁、腩汁......餸菜選擇都唔小,價錢算合理,所以今日同朋友一齊試吓:🧡幸福自選3餸車仔麵 $49(生菜底)首先湯底:呢個豬骨湯標榜冇味精,所以比較清新路線,湯底完全不會油膩,如果你食慣勁濃味嘅嘢會覺得淡咗少少,如果唔夠味建議可以再加瑞士汁或者沙嗲汁調味,加辣汁或者辣菜脯都係好選擇!辣汁屬於香辣款式,呢個為車仔麵加咗好多分數!🩷🥬好貼心,麵底可以轉生菜🐟魚肉春卷兩條:春卷味道都濃郁,魚肉都算彈牙有口感!🐷雲吞(豬肉):呢個雲吞個皮勁薄,入口好幼滑,入面就係簡單嘅豬肉餡料,細細粒容易食!🐃秘製牛筋:勁大條嘅牛筋,煮得勁腍,合格!💚幸福自選3餸車仔麵 $48 🤎加牛腩汁🐖滷水豬手:豬手食得出花心思熬製,因為都係超級腍,調味啱啱好唔會太鹹,都係以滷水汁為主!🐃牛腩(牛肋條)佢整成細細粒好方便食,肉質偏肥,入口好濃烈嘅滷水汁味,味道都幾香濃!✅菜心苗:啲菜望落都算新鮮,唔會煮到太老!小食🤎瑞士大雞翼 $23🐔醬汁方面偏甜,雞翼亦都煮咗好耐,一入口骨肉就分離,雞翼上面加咗少少白芝麻增加香氣,味道都唔錯!✨
🧡幸福自選3餸車仔麵 $49(生菜底)
🩷🥬好貼心,麵底可以轉生菜
🐟魚肉春卷兩條:春卷味道都濃郁,魚肉都算彈牙有口感!
🐃秘製牛筋:勁大條嘅牛筋,煮得勁腍,合格!
💚幸福自選3餸車仔麵 $48 🤎加牛腩汁
✅菜心苗:啲菜望落都算新鮮,唔會煮到太老!
小食🤎瑞士大雞翼 $23
✨「健康又得,重口味亦得」
呢間車仔麵適合淡口至濃味嘅人,以餸菜為賣點,醬汁配搭變化都好多,價錢幾抵食,可以一食!