2024-09-11
【荃灣區】【幸福麵館】同上司春哥喺荃灣搵嘢食,見呢間「幸福麵館」裝修幾新淨,又幾多人,就入去試吓。佢入面都幾多麵嘅選擇,又可以好似車仔麵咁叫餸,不過我哋都有「選擇困難症」,所以就咁叫咗佢哋預設嘅組合嘅麵食。我同佢各叫一碗,再互相 share 啲餸嚟食。佢試咗 $58 嘅「牛牛麵」,啲餸又真係好多牛,有澳洲牛筋丸、潮州牛肉餅、牛腩、牛肋條、秘製金錢肚、滷水牛筋、冬菇,春哥揀咗淮山麵做麵底,湯底就揀微辣嘅沙嗲汁,我食咗啲都唔錯,淮山麵幾好食。佢加 $6 飲「凍檸茶」少少冰,正正常常咁。我就試 $58 嘅「魚魚麵」,有手工魚滑、魚肉春卷、手工魚扎、魚腐、 陳皮魚蛋、冬菇、時菜,配菠菜蝦子麵同唔辣嘅豬骨清湯,感覺幾清幾簡單,啱我,加 $3 嘅「熱檸茶」都合理。我哋試埋 $26 嘅「經典煎釀三寶」,有茄子、紅腸、青椒,夾埋 $151 幾好。。。(地址:荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖)@happiness_tsuenwan#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlove
(地址:荃灣享成街10號香城大廈地下6號舖)
@happiness_tsuenwan
#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #幸福麵館 #牛牛麵 #魚魚麵 #經典煎釀三寶 #1am1504 #1ambackup