2016-08-08
難得我和男朋友今日都放假,他阿嫂連同兩個小魔怪一齊去食下午飯~( ´▽` )ノ因為帶住小朋友的關係。就想揾間有卡座的餐廳坐得舒服啲。嫂子就提議了來呢度,說食物不錯的,就遵了她意思。咁近屋企,嫂子唔講都唔知新開了間餐廳~呢度的午餐都幾好喎,唔算好貴,約45元有餐飲,加5元可以來個西湯潻!我那款黃金粟米湯賣相得,味道都好ok下,而且夠濃郁夠杰身,不像平常那些希之之的。我叫的龍脷柳珍珠米飯配燒汁,龍脷柳有手臂咁長,不過掛住分俾小魔怪食,忘了影低先。我好鍾意食軟腍腍的珍珠米架,好少餐廳有講到明是俾珍珠米你食,仲有幾款選擇潻!呢間的珍珠米飯香十足,軟腍腍仲要俾大大碟,正呀!龍脷柳都炸得好好食,外脆內滑, 正!男友選擇那個炸豬排拉麵,個拉麵不是用一般碗盛,而是用火車頭碗,超大碗!加埋塊大大塊豬排,都是48元左右仲有杯飲品,抵到爛!
咁近屋企,嫂子唔講都唔知新開了間餐廳~