2019-08-24 311 瀏覽
作為港島人,好日都唔去一次荃灣,難得今次入黎搵朋友,緊係要搵間甜品試下🤘🏻-今次揀哩間係因為見到佢都幾多好評,同埋好多好多好多唔同款色嘅甜品可以揀,所以就決定要try try佢☺️-入去舖面唔大,坐得有少少迫,下午茶時段無人等先可以坐耐啲,相信夜晚黎應該就係食完即走嘅節奏😗-焙茶心太軟🍵🍫作為心太軟控嘅我都哩個幾有驚喜☺️綠茶抹茶味就見得多,焙茶就少見啦~幾中意佢保持到焙茶嘅茶甘味,唔會過甜🥰配埋個雪糕一熱一凍正到無朋友!隔離仲有夠焦糖脆脆,令成碟野多左種口感😛唯一係覺得心太軟個蛋糕如果可以薄返啲就更好👍🏻-雜果厚pancake🥞雖然佢從來無話過自己係梳乎厘pancake,但張相睇落好似,難免會令人同梳乎厘pancake比較🙈如果以厚pancake黎講,算係做得唔錯,厚得黎唔會太實,又幾有蛋香😗但未算好特別-整體甜品唔錯嘅,其他野例如窩夫個啲都好吸引,可以再試🤗-Aroma (荃灣)好味度: 7/10抵食度:6.5/10回頭度: 7/10
焙茶心太軟🍵🍫

唯一係覺得心太軟個蛋糕如果可以薄返啲就更好👍🏻

焙茶心太軟

雜果厚pancake🥞

鮮雜果厚pancake

整體甜品唔錯嘅,其他野例如窩夫個啲都好吸引,可以再試🤗
Aroma (荃灣)
好味度: 7/10
抵食度:6.5/10