2023-10-14 166 瀏覽
陪爸爸去瑪麗覆診完,見有時間想去食好嘢,所以就去附近嘅 夏雪 食個特式嘅LUNCH,嚟一個CHILL ME-TIME餐廳環境都好有格調啱晒打卡,而且環境都好RELAX,所以係唔錯嘅。雖然餐廳以窩夫及咖啡為主,不過選擇都有好多。先嚟一杯 HONEY JASMINE LATTE,用上鮮奶打成嘅特飲,沒有咖啡成份,所以啱晒我。未飲就已經聞到茉莉花香味,入口就有香濃嘅茉莉花香配上蜜糖,感覺好清新,飲完真係令我愛上茉莉花飲品呀!餐廳主打係窩夫,而且仲可以自選配料,所以我就嚟一個簡單加配份PARMA HAM。個窩夫蛋味好濃,而且係即叫即整,所以送到嚟熱辣辣,而且入口煙煙靭靭,配埋CREAM CHEESEM同埋PARMA HAM一齊食,感覺係好夾,好好味。另一種點就落左係伴碟沙律菜,份量多之餘,店主用左自家制嘅沙律汁,有丁點辣之餘又帶點蜜糖味,所以食落醒胃之外仲可以帶起沙律菜嘅鮮。雖然好飽,不過都叫左每日限定發售嘅TIRAMISU。酒杯裝嘅外觀就已經好打卡-ABLE,而且佢真係好大杯,味道香濃,口感又好細滑,加上個咖啡酒味勁香,所以係勁好食呀!

雖然餐廳以窩夫及咖啡為主,不過選擇都有好多。

2023-10-09
午餐