2019-04-06
約左朋友食飯唔知食咩好,所以又去左食雞煲打邊爐。餐廳位於女人街內,外表睇落仲以為係茶餐廳,原來內有乾坤。餐廳主打食麻辣雞煲同芝士雞煲,不過我同朋友都怕芝士雞煲太膩所以揀左麻辣味道既小辣。飲品都係自助形式,除左各式汽水,仲有竹蔗茅根,清熱下火,咁就唔怕打邊爐熱氣啦!呢個係自家制鹹蛋黃炸魚皮,好香脆,而且真係好多鹹蛋黃漿包住,極度邪惡之選!雞煲一黎到已經聞倒好香,店員仲會用計時器計時,確保我地可以食到最嫩滑既雞件。呢度雞煲既味道同其他雞煲店唔同,因為佢加左唔同既香料,好惹味,夠麻又夠辣!值得一讚係雞件好多肉,唔會只係得骨,所以我地兩個女仔食完半隻雞都唔需要再添雞,因為已經開始有啲飽!火鍋配料都有好多選擇,海鮮、肉類、丸類、蔬菜都集齊。我地仲升級要左安格斯牛肉!牛肉油脂分佈平均,食落牛味香濃。海鮮都好新鮮,海蝦夠彈牙,鱔片好脆口。另外唔小得一系列食雞煲必叫既配料,豆腐,響玲,芋頭,樣樣都索哂啲汁好入味!最中意係落單可以按件落單,咁就唔怕叫得太多食唔哂,已經同朋友約埋搵日要再試埋個芝士雞煲!
餐廳位於女人街內,外表睇落仲以為係茶餐廳,原來內有乾坤。
火鍋配料都有好多選擇,海鮮、肉類、丸類、蔬菜都集齊。
我地仲升級要左安格斯牛肉!牛肉油脂分佈平均,食落牛味香濃。
海鮮都好新鮮,海蝦夠彈牙,鱔片好脆口。