2021-04-29 177 瀏覽
因為公司沒有pantry,所以VV每日返工都一定係叫賣,因為假期嘅飲食一定係非常豐富,所以返工時間我通常都會食得比較清淡,而呢間餃子店,最近就成為我嘅飯堂!首先湯底佢有得揀雞湯或者蕃茄湯,而我多數都會揀番茄湯,佢個番茄湯完全冇味精,真係同屋企煲嘅一模一樣🤩另外我都好鍾意佢個米粉,雖然米粉好似好普通,但真係唔係隻隻都岩自己口味😆主角就梗係餃子啦,身為芝士控嘅我,粟米芝士雞肉餃子係我嘅首選,雖然食落去芝士味唔濃,但配上粟米,食落去甜甜地幾好食😋配埋支洛神花茶,飲完真係覺得自己食得好健康😂不過洛神花茶就有少少酸,但我覺得可以接受嘅!除左餃子外,之前亦食過佢嘅口水雞麵,分量超多超抵食,呢間絕對係我lunch嘅首選😋

2021-04-21
外賣自取