2017-08-08
老婆同我講話很久沒有和她哥哥一家吃飯,咁啱有個好友介紹這裡,他話很低食,二佰幾蚊唔駛加一,就可以吃飽,我們以前住紅磡,都有時常來這條食街,因為好多好野食。這裡有個大魚缸在入口處,養咗好多海鮮,一見到咁多游水海鮮,就知道海鮮一定唔會太差。我們㨂了$208任飲任食火鍋,送一盤海鮮拼盤及一盤安格斯牛肉,另外任飲就係汽水,啤酒則另外加錢的。雖然有幾款火鍋選擇,不過我們認為最有特色就係火焰醉鵝,所以就用呢個煱底去打邊爐。女侍應會在鵝件淋上白酒,然後點火,鵝件鋪在菜上,染有一股酒的甜香,味道有些似狗仔鴨的味道,吃完鵝件,女侍應為我們加湯,之後就可以打邊爐。首先來一大盤海鮮,包括有龍蝦、蜆、蚌、鲍魚、花蟹、蝦。可能因為有個魚缸,所以每件海鮮都很生猛。另外因爲我們六個人,所以安格斯肥牛,都很大碟,因為都幾好味,我們覺得少咗D。我們點了很多任食的邊爐配料,品種廿幾種,有蔬菜、肉類、丸類睇餐牌原來仲有其他菜式,下次再來時,要試試。
我們㨂了$208任飲任食 火鍋,送一盤海鮮拼盤及一盤安格斯牛肉,另外任飲就係汽水,啤酒則另外加錢的。
我們點了很多任食的邊爐配料,品種廿幾種,有蔬菜、肉類、丸類
睇餐牌原來仲有其他菜式,下次再來時,要試試。