2020-10-06
朋友又帶我食好西,今次帶我去呢間位於廟街既小酒窩餐廳!呢度係食印度fusion菜,一坐低會先上一碟印度薄脆餅配薄荷青醬俾你醒醒胃。👍🏻朋友食過返尋味,點返佢之前食過既菜式~😆1️⃣Nachos 墨西哥薄脆片配芝士醬 ($120)即叫即焗既Nachos,非常香脆!配上意大利芝士、墨西哥辣椒、牛油果醬、酸忌廉、蕃茄沙沙,酸酸甜甜辣辣,絕對推薦作為第一道開胃頭盤!🤩🤩⭕️因為即焗,隻碟會好熱,所以剛上枱要小心!2️⃣Four Seasons Pizza 四式芝士薄餅 ($148)呢度既pizza同平時食既意式pizza唔同,好有特式。因為薄餅除左四式芝士、新鮮菠菜、烤薯仔、蘑菇、酸忌廉外,仲配上印式辣味燒雞、泰式甜辣醬,成個pizza既口感同味道都好豐富,仲好有東南亞風味!⭕️記得襯熱食,因為芝士多到可以拉絲!不過我凍左少少先食都一樣好好味~🤤🤤3️⃣Shrimp Salad with Asparagus鮮蝦蘆筍沙律 ($138)同我食飯朋友應該都知懶健康我點都會點份沙律~😂呢款沙律除左鮮蝦蘆筍,仲有雜錦蔬菜、蕃茄仔、胡蘿蔔、牛油果。食材非常新鮮,好爽口!加埋泰式醬汁,平日覺得沙律味道好寡既朋友都覺得好惹味
朋友食過返尋味,點返佢之前食過既菜式~😆
1️⃣Nachos 墨西哥薄脆片配芝士醬 ($120)
⭕️因為即焗,隻碟會好熱,所以剛上枱要小心!
同我食飯朋友應該都知懶健康我點都會點份沙律~😂呢款沙律除左鮮蝦蘆筍,仲有雜錦蔬菜、蕃茄仔、胡蘿蔔、牛油果。食材非常新鮮,好爽口!加埋泰式醬汁,平日覺得沙律味道好寡既朋友都覺得好惹味食多兩啖~😋
⭕️都有啲辣架,所以唔食得辣既朋友仔可以選擇冇落泰式醬汁既沙律~
4️⃣Mango Lassi & Strawberry Smoothie ($52 each)
即叫即整,新鮮又唔太甜。食左辣野飲返啖就舒服返晒。
總括黎講,係好味既!同埋都多款式係有辣味,所以喜辣既朋友仔不妨黎試試呢度既fusion菜式啦!