很久以前已經光顧過牧羊少年咖啡館的白楊街老舖,個時既每張枱都系碎花布,真系好中意,幾年前佢地既分店漸漸都重新裝潢,同以前既感覺唔同哂,特別系白楊街老舖,變化好大,無左原有特式!加上牧羊少年咖啡館分店越來越多,真系好耐無去過老舖~今次嚟食,最大既感受就系啲意粉好油,唔知系咪因為其中一個系蝦頭油,但連牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉都一齊油,可以話系我幫襯佢地食過最差既一次,因為經常光顧他們家其他分店,同其他分店比較下,短期內不會再來了~不過也會給個機會,畢竟呢一間系佢地既老舖,事隔耐少少會再回來再看看有沒有正常發揮~價錢來說,太子老舖既地段,定價唔會太高,性價比唔錯~Portabella mushroom spaghetti in porcini sauce牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉HK$78 *另外加一服務費Shrimp & minced meat spaghetti蝦頭油鳳尾蝦香辣肉碎意大利粉HK$98 *另外加一服務費最近都系去番雅蘭商場分店,好食~

價錢來說,太子老舖既地段,定價唔會太高,性價比唔錯~

牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉
HK$78 *另外加一服務費
牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉
蝦頭油鳳尾蝦香辣肉碎意大利粉
HK$98 *另外加一服務費
蝦頭油鳳尾蝦香辣肉碎意大利粉
最近都系去番雅蘭商場分店,好食~
2023-08-18