2020-04-12 85 瀏覽
適逢假期,人潮湧入大澳郊遊,東涌都變得多人,但又因為飲食業限制令,結果東涌餐廳冇預期中咁旺場。假期第3日既晏晝就黎到呢間天婦羅餐廳,場內一個客都無,好多人望完menu就行過,但我同friend本身就係要食呢間,所以好高興包起成個場。叫左最平同最貴既飯,天婦羅款式大致一樣,分別在於平既飯有一款係菇,貴既有一款係穴子,但其實試過覺得穴子無預期咁surprised,下次有機會都係叫最平$98個個得。呢度堂食同外賣都有,但當然要堂食,咁先食到天婦羅岩岩炸起個種溫暖同香脆口感,而且外賣仲要無左隻蛋,要知道能夠炸到一隻蛋入面仲係流心都唔容易,蛋黃撈埋白飯感覺ok阿姐有幫手加大飯量,岩晒啦,咁多舊天婦羅唔夠飯送就會覺得好唔滿足,不過汁可以再落多d,個人喜愛撈汁。漬物都好味,鍾意酸味醃野就一定要試,又係好好送飯,但面豉湯就真係偏咸。值得一提係茶杯本身有炒過既黑豆,一沖茶落去好有味道。另外,阿姐極之盡責,除左去門口拉客,又做足食物介紹,而且主動服務又問要唔要多飯雖然有d鄉音😂

雖然有d鄉音😂
2020-04-12