依加晚上食飯時間好多時也有限時, 想多坐一會, 慢慢食和傾下計也較為困難, 所以我地選擇了樓上CAFÉ, 貪佢唔限時, 又坐得舒服. 今次我地去了位於旺角的ChattingCafe食飯.一踏入店內, 見到坐位是梳化.而且梳化上還放了鬆弛態公仔, 有點屋企的感覺. 餐牌是人手寫, 特別有親切感.我地見這裡有不少小食, 想試多幾款, 所以點了小食拼盤.當中包括雞翼, 司華力腸, 鴨胸和薯條.雞翼外層幾香脆, 內裡雞肉尚算嫩滑.薯條是我愛食的粗身波浪薯條, 薯味相對較濃, 較有口感.另一款小食是招牌玫瑰雞翼.上枱時被佢的賣相所吸引, 因為真係整成一支支玫瑰花咁樣, 這個真係要花一點時間.雞翼外皮帶點脆身, 這個是甜, 蜜糖汁, 入口時有淡淡的玫瑰味.飲品點了熱棉花糖奶蓋抹茶.抹茶面加上了棉花糖, 味道一般, 抹茶味再多一點會更好.主食點了特盛日式汁燒鰻魚炒飯.上枱時已經香味撲鼻.份量都幾大碟, 可以兩個人一齊Share食.原條鰻魚肉質幾嫩口, 算幾厚身和肥美, 而且不會整到好乾身.炒飯較平日食的好食, 除了飯是一粒粒, 不會痴埋一齊.另外, 還加入了鰻魚粒和醬一齊炒, 所以特別入味和增加口感

Cafe食飯.

一踏入店內, 見到坐位是梳化.
而且梳化上還放了鬆弛態公仔, 有點屋企的感覺.
餐牌是人手寫, 特別有親切感.
我地見這裡有不少小食, 想試多幾款, 所以點了小食拼盤.
當中包括雞翼, 司華力腸, 鴨胸和薯條.

雞翼外層幾香脆, 內裡雞肉尚算嫩滑.

薯條是我愛食的粗身波浪薯條, 薯味相對較濃, 較有口感.
另一款小食是招牌玫瑰雞翼.
招牌玫瑰雞翼

飲品點了熱棉花糖奶蓋抹茶.
抹茶面加上了棉花糖, 味道一般, 抹茶味再多一點會更好.

主食點了特盛日式汁燒鰻魚炒飯.
特盛日式汁燒鰻魚炒飯
上枱時已經香味撲鼻.

份量都幾大碟, 可以兩個人一齊Share食.

炒飯較平日食的好食, 除了飯是一粒粒, 不會痴埋一齊.

另外, 還加入了鰻魚粒和醬一齊炒, 所以特別入味和增加口感.
有時來Cafe食飯也是一個不錯的選擇.

招牌玫瑰雞翼
特盛日式汁燒鰻魚炒飯