2022-01-05
點樣食推介✨⭐️特色九宮格All Day Breakfast⭐️⭐️銅鑼灣日系裝修西餐⭐️CHIMPZ地址:銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖🍖猩猩迷宮 $198 (7/10)依個ADB真係啱曬花心嘅朋友食,有黑松露炒蛋、直布羅陀腸仔、煙三文魚、大啡菇、菠菜、番茄、牛油果沙律、牛角包同埋紅菜頭蕃薯沙律,全部都好精緻,我特別鍾意佢地d碟🤣🤣,仔細望個個都勁靚,好想問店長係邊度買🤭,野食全部都係水準之內,d食物顏色仲襯得好靚,好啱打卡啊🥳🍖白酒牛油汁大蜆意大利粉 $98 (7.5/10)個汁做得好好,牛油味同白酒味都勁香,加埋d蜆落去仲令到個汁特別鮮甜,個意粉都好掛汁,麵質煮到啱啱好al dente,份量又夠曬多,蜆肉全部都冇沙,爽口彈牙又大粒👍🏻🍖是日餐湯+飲品 $38 (7.5/10)依個set幾抵嗌,特別我當日飲嘅紅菜頭湯好正,好creamy,飲落冇紅菜頭嘅草青味,仲咬到少少紅菜頭粒嘅口感🍖熱情果梳打 (7/10)杯梳打係會有屬於自己嘅發光杯墊🤣好鬼得意回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️ (滿分:🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️🧎🏻♀️)
⭐️特色九宮格All Day Breakfast⭐️
⭐️銅鑼灣日系裝修西餐⭐️
CHIMPZ
地址:銅鑼灣渣甸坊30-36號利發大廈地下樓5號舖
🍖猩猩迷宮 $198 (7/10)
🍖白酒牛油汁大蜆意大利粉 $98 (7.5/10)
🍖是日餐湯+飲品 $38 (7.5/10)
🍖熱情果梳打 (7/10)
杯梳打係會有屬於自己嘅發光杯墊🤣好鬼得意
回頭指數: 🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
佢地新開張係openrice訂位晚市會有85折/9折,午市嘅lunch menu就由$68起,都幾抵食不妨一試!