2020-08-12 1107 瀏覽
上次同姊妹兩人來, 今次我們一家四口來,  可以食多D 野啦, 阿囝自己一人想食一碟"紅菜頭鹹魚雞粒炒飯" , 但份量大, 所以share 了比我和囡, 很好味喎, 原來加了紅菜頭炒, 可以中和了鹹魚的鹹味,  粉紅亦很美, 將來我們在家也可以用紅菜頭炒飯。老公獨食"木桶鳳爪排骨飯", 好大, 佢話食極都唔見底。我同囡share "鴻圖超脆面", "有雞先定有蛋先" 及 "雪山熊仔 (榴槤味)" 真係飽到呢 !  首先, 我最喜歡榴槤, 而依個雪山熊仔的餡是滿滿的榴槤蓉, 一入口, 滿是榴槤香, 好開心, 出面一般的榴槤甜品都無咁多餡。而有雞先定有蛋先, 其實是鹹水角及芒果布丁,  鹹水角熱熱的上來, 不是番熱的,  我囡話布丁太似生雞蛋, 一路食一路好驚。鴻圖超脆面上桌時, 我以謂來錯了, 心中一直想是一碟面樣, 怎麼面也可以一圈圈上, 多特別, 味道也相當唔錯。茶錢每人HK$ 8, 比很多傳統酒樓平宜, 值得Encore
雪山熊仔 (榴槤)
有雞先定有蛋先
鴻圖超脆面
紅菜頭鹹魚雞粒炒飯
2020-08-06
雪山熊仔 (榴槤)
有雞先定有蛋先
鴻圖超脆面