2023-10-04
放工約咗朋友去食飯,朋友好鍾意食魚,特登約去呢間烏蠅館食烤魚👍🏻我哋揀咗招牌香辣烤魚,要咗清江魚$348,要求咗小辣。烤魚好香好惹味,辣度啱啱好,唔會辣到咩味都食唔到👍🏻清江魚真係有如菜單寫嘅咁樣,集鮮甜結實肥美於一身😋,唔會腥,唔多骨,啖啖肉,配菜仲有啲金菇、雲耳、雞髀菇添👍🏻跟住我哋食咗個川式蘿蔔牛肉紅油水餃,一份有四隻,望落去啲控油好似好辣咁,但係食落口又唔會喎👍🏻,餡料牛肉味幾濃,但係蘿蔔就唔係幾食得出,不過都幾好味。食完烤魚叫店員加左湯,開始打邊爐。我哋叫咗幾款配料,見佢寫魚腐係推介,我哋就是在一份,食落去都幾軟滑,又帶少少口感,吸晒啲湯汁,正😋鮮蝦雲吞餡料脹卜卜,每隻都有一隻蝦仁😍同埋豬肉餡,味道OK,正常發揮。墨汁墨魚丸夠晒黑色,味道真係有墨汁嘅鮮味😍,口感係軟滑嘅嗰一種,如果再爽口啲更加正。牛丸就幾彈牙,仲幾多汁添👍🏻,比平時食開嗰啲細粒少少,可以一啖一粒。最後淥埋油麥菜同埋四川火鍋麵,吸晒湯汁精華,爽滑爽滑,好好味👍🏻