2019-03-29 43 瀏覽
返工前要搵d野食下,行過呢間樓下冰室見到裝修幾特別於是入黎試下餐廳既裝修係以懷舊為主,有好多舊式招牌同以前既舊戲院既環境餐廳既選擇都好多,其中以蕃茄通粉同瑞士雞脾最出名,咁當然要試下瑞士雞脾好大隻,自家製既瑞士汁加入左香糙令佢更加香,煮得好入味,唔會只係得個雞皮有味,雞肉仲保持到好滑跟住就係蕃茄湯粉,都會配左牛乳炒蛋,可以自己再加餸,個炒蛋好香好滑,蕃茄湯底好濃,配通粉真係好夾,因為通粉入面會有湯,食落去啖啖蕃茄味見到西多士實在太吸引,所以要叫返個,西多士即叫即炸,熱辣辣,個牛油好快自己溶哂,中間既花生醬夾心好厚,加埋脆卜卜既多士同糖槳好好味食完個瑞士雞脾唔夠喉,本身想叫瑞士雞翼,但見到有炸雞翼就改變主意,雞翼都係即叫即炸,脆卜卜,醃得幾好味另外仲叫左個蠔仔肉碎湯飯,除左蠔仔之外仲有魷魚,個湯底都幾好味,唔會重味精,蠔仔一d都唔腥野飲我地叫左忌廉紅豆冰同華田脆脆,紅豆冰紅豆軟硬適中,再加埋忌廉好好味,華田沖得好濃,加埋華田脆脆好好味總結:選擇多,質素唔錯,價錢又唔貴

餐廳既裝修係以懷舊為主,有好多舊式招牌同以前既舊戲院既環境

瑞士雞脾

蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋

炸雞翼

蠔仔湯飯

忌廉紅豆冰
華田脆脆

總結:選擇多,質素唔錯,價錢又唔貴
2019-03-27
瑞士雞脾