2023-10-21
Cafe會以咖啡為主打,證明店主對自家咖啡品質有一定既信心,今次吸引我既都係呢間既coffee menu☕️Cold brew Jasmine $46Cold brew平時飲得多,加埋苿莉花茶呢個組合非常新鮮🌼首先最吸引眼球既係以針筒承載嘅冷萃咖啡溶液,實際作用係可以因應自己口味而調較啡與茶嘅比例,以咖啡迷黎講,當然唔洗考慮就加晒所有冷萃咖啡,出乎意料既係苿莉茶不單止冇搶到咖啡香氣,茶香更加可以提升咖啡既滋味,令到一杯Cold brew增添層次☕️半邊春雞配烤豬肋骨 $148(配送是日餐湯及$35飲品)檸檬梳打 (+$6)估唔到$150左右既main dish份量咁足料,春雞半隻+2大條豬肋骨+薯條🍟春雞啖啖肉,肉質鮮嫩,雞皮燒我微微焦香,即使雞胸部分肉質都唔會乾身,切起上黎有肉汁,而且香草味濃,令到雞肉非常惹味豬肋骨肉質軟嫩鬆化,肉面上既燒烤汁非常入味,有2大條好滿足🐷$148包埋餐湯同飲品真係幾抵,餐湯亦有水準,今晚既係蘑菇湯,入口Creamy,調味適中🤎卡邦尼扁意粉 $88呢款卡邦尼扁意粉係我最愛既質感,醬汁稠身Creamy,每條意粉都掛汁,啖啖蛋香,而且冇採用傳統煙肉碎片,用以粒粒
半邊春雞配烤豬肋骨 $148
(配送是日餐湯及$35飲品)檸檬梳打 (+$6)
卡邦尼扁意粉 $88
呢款卡邦尼扁意粉係我最愛既質感,醬汁稠身Creamy,每條意粉都掛汁,啖啖蛋香,而且冇採用傳統煙肉碎片,用以粒粒火腿煙肉粒,令味道具咸香又唔會太油膩
青醬野菌扁意粉 $88
青醬既羅勒味道濃郁,香氣十足,意粉軟硬適中,條條掛汁