2023-12-14
去大圍做facial途經一間小店,小食同飲品非常有特色,正正係因為食物嘅香味吸引到我,見仲有少少時間,就立刻order睇返價位,以小店嚟講算係中等價錢,但發覺佢係現叫現做,就覺得佢係抵食嘅!只係睇師傅喺面前乾乾淨淨、企企理理咁用心咁去製造食物,就已經值回票價呢個爐具,更加令我大開眼戒,用爐壁嘅溫度令到食材由生變熟,而且溫度非常均勻,出爐後放涼就可以入袋。荊州牛肉鍋盔~鍋盔烤到金黃色,已經非常吸引,賣相一流,加上其中一面會有芝麻,濃濃烈烈嘅芝麻香更加令人回味,內餡嘅牛肉有一點點辣,更加惹味士多啤梨乳酪奶昔~滿滿嘅士多啤梨粒喺面頭,粒粒都新鮮、飽滿幼滑香甜嘅士多啤梨奶昔非常順喉,同鍋盔配搭,簡直完美!厚切乳酪粒~甜品當然亦都係不可缺少,新鮮多口味嘅乳酪粒外形非常亮麗鮮豔,當中麻雀形嘅原味乳酪粒更加吸睛,香香甜甜、冰冰凍凍,非常合女仔口味竹籤亦有非常討好嘅外形,可見小店非常用心
竹籤亦有非常討好嘅外形,可見小店非常用心