2022-05-10 90 瀏覽
⭐️十十川滬料理⭐️📍:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓7號舖⏰:12:00pm-11:00pm呢間已經係我第二次回訪 餐廳新開無耐 比較乾淨 空間都好闊落 位於朗豪坊既美食廣場 呢到主打四川菜 亦都有上海菜款提供!唯一要彈既系個冷氣真係不足 食住野都覺得好熱🥵希望個商場可以改善下😡🐟酸菜魚湯小籠包(龍哥)(全港首創:招牌酸菜魚湯配上新鮮龍躉)呢款全港首創既特色小籠包 真係每次過嚟都一定要叫 綠色嘅小籠包外皮已經好吸睛 皮薄餡多 新鮮龍躉肉製造 嫩滑大塊 酸湯比較辣 一咬落去流晒啲湯汁出嚟 湯汁濃郁 飲到酸菜魚既味道🙈🥚金黃流沙小籠包(Hamdan Wong)今次突登簡多一款試吓 呢款外層厚薄適中 咬落有種鹹蛋黃流沙嘅香味 加埋豬肉好夾 仲有唔少肉汁流出黎😍🍲辣鍋肥腸+必加薯條🍟友人好鐘意食肥腸 所以叫左呢款比佢😂 肥腸脆卜卜 有油脂感 有咬口煙韌 份量都好多 裏面仲有花椒八角調味 好惹味 乾鍋下面有個火會熱住🔥 會越炒越辣🔥 但係唔怕慢慢食凍晒🙈值得一提!必加薯條🍟 脆卜卜既坑紋薯條 好正 不過要定時炒下佢 如果唔係會黐住個底!🍲自選鍋-牛肉呢個有驚喜 呢款有得選擇乾蒜、小辣中辣定大辣🙈我地簡
⭐️十十川滬料理⭐️

📍:旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓7號舖
⏰:12:00pm-11:00pm

🐟酸菜魚湯小籠包(龍哥)
(全港首創:招牌酸菜魚湯配上新鮮龍躉)

🥚金黃流沙小籠包(Hamdan Wong)

🍲辣鍋肥腸+必加薯條🍟

🍲自選鍋-牛肉
呢個有驚喜 呢款有得選擇乾蒜、小辣中辣定大辣🙈我地簡左乾蒜炒 一上枱下面會有個熱火興住 咁就唔怕咁快凍晒!牛肉非常多又大塊🙈好厚身軟淋 炒得好香👍🏻再加埋啲軟淋既薯條 好惹味!

🥛黑糖涼粉/珍珠豆漿
豆漿好重豆香味 應該用左無糖既 但再配上左甜而不膩既黑糖 撈埋飲就岩岩好 夏天飲反杯真系一流😍

#香港美食 #平民美食 #旺角 #旺角美食 #香港 #美食 #高質 #hkfood #hongkong #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hk #hkig #foodshare #hkrestaurant #foodies #852food #hkfoodblog #食評 #美食推介 #十十川滬料理 #川滬料理 #小籠包 #朗豪坊
2022-05-08
  • 酸菜魚湯小籠包