2022-10-07 81 瀏覽
特色小食店有時食晏真係唔知食咩好, 由其事係觀塘區返工, 太多選擇。 早餐都未落格, 12:00又要諗下晏晝食咩🤔上星期, 同朋友去過駱駝漆喺地下嘅一間賣街頭小食嘅鋪頭, 買咗粢飯返去食過, 又覺得ok喎! 今日橫掂唔係咁肚餓, 再去睇下有咩特別小食可以再買返去同朋友一齊食。呢間港台小食店, 好多都款係即叫,即炸, 即整! 今日叫咗個炸雞翼, 滷肉飯, 魚蛋撈麵, 芝士蛋餅。滷肉飯 - $40呢個滷肉飯飯🍛量好多, 肉燥加埋隻蛋已經夠哂食, 仲好飽肚! 唔食飯, 仲可以配米粉或者麵🍜。魚蛋撈麵 - $26魚蛋撈麵麵底都ok, 夠爽口, 魚蛋我要咗咖哩魚蛋🍡, 好港式嘅味道, 夠哂辣🌶️爆醬芝士蛋餅 - $35芝士蛋餅個皮係糯米皮, 煙煙韌韌, 中間夾住雞蛋🥚同芝士🧀, 仲加埋少少肉鬆同調味, 外脆內軟, 口感有層次, 芝士🧀仲有少少拉絲😋 其實食完都幾飽🤣🤣脆炸雞翼 - $40呢個雞翼非常之抵食, 一盒有八隻只係40蚊咋! 香香脆脆非常之惹味, 佢仲落埋甜酸醬做配搭, 食落酸酸甜甜香香脆脆, 唔肚餓嘅我一口氣都已經食咗四隻🤣🤣🤣老闆娘仲送咗杯豆漿比我, 佢話自家製少甜 見我買咁多嘢食送
特色小食店

滷肉飯 - $40

魚蛋撈麵 - $26

爆醬芝士蛋餅 - $35

炸雞翼 - $40

老闆娘仲送咗杯豆漿比我, 佢話自家製少甜 見我買咁多嘢食送畀我試下😍

佢仲有個牛雜檔喺度, 不過仲煲緊, 老闆娘話 因為做通宵嘅關係, 晏晝係唔買牛雜住, 要夜啲先有得食🤭 唯有等下次去先試啦!
係觀塘返工嘅朋友, 下次真係要試下呢間小食店, 支持下小店啦!

舖名: 真姐講港台美食
地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈三座地下1A號舖

#觀塘美食#觀塘#街頭小食#真姐港台美食#小食街邊#小食#芝士蛋餅#kwuntong#hkfoodie#hkfood#台灣小食#台灣美食