2022-11-18 618 瀏覽
和朋友一起去荃灣如心廣場食晚飯,專誠來到十二味川菜,因為之前朋友食過話味道唔錯,所以特登嚟試下;入到去坐位舒適門面光亮,也都是用手機點餐!現在真是大部分商店都用手機點餐了!真擔心老人家如何可以自己嚟食晚飯呢!我們坐落就點咗佢出名嘅人見人愛酸菜魚,香鍋,干煸四季豆!因朋友唔食得辣,所以全部走辣,而香鍋自己加配料,我地就選咗五花腩,牛肉,小棠菜等等!話咁快酸菜魚同埋香鍋都嚟到啦!可能因為走辣嘅關係,所以香鍋同平時食嘅好似唔一樣,但味道都仲可以,酸菜魚就有一貫嘅特色,雖然都係走辣,但係啲魚都比較淋滑,內裡重有大量嘅寬粉,所以食落都幾飽肚,至於四季豆就中規中矩啦,最後仲點咗個甜品紅糖糍吧,呢個有驚喜,就算唔點紅糖,都足夠甜味,總括嚟講質量很好!

香鍋

酸菜魚