2019-05-21
本人一向對懷舊設計嘅冰室有一種情意結,加上尼間樓下冰室主打我最愛嘅茄通,幾次行過都好想試下,今晚收早小小,一於約埋老公來試試門面好有特色,光鮮亮麗,店內裝潢設計懷舊,樓底夠高,空間感十足,感覺非常舒適燈牌同吊牌令環境增色不少,非常有趣全店食品不含味精,非常健康番茄🍅濃湯通粉套餐$50已配有牛乳炒蛋同小食,好抵呀,而且有13款小食選擇,梗有一款啱你口味除左茄湯系列外,仲有焗意粉同飯類選擇,非常多種化多款小食同特色飲品亦相當吸引呢番茄🍅濃湯縲絲粉配牛乳炒蛋,顏色好鮮艷,橙橙黃黃好吸引,湯底熱辣辣,非常濃郁,粒粒去皮蕃茄肉清晰可見,食落啖啖茄味,滋味無窮,牛乳炒蛋又香又滑跟餐配左吉列豬扒,炸到金黃色新鮮熱辣,啖啖肉鮮濃茄牛肉燴意粉,意粉本身已用茄汁炒過,好乾身好入味,非常惹味牛肉被濃濃嘅茄汁包住,又林又滑,酸酸甜甜,好開胃麻辣脆雞粒,味道好有層次,辣辣地好過癮,皮脆肉嫩,不錯吃的炸薯角,好大份,兩個人食非常足夠,新鮮炸起,好香脆紅豆冰同奶茶紅豆冰,清甜冰凍,茶香奶滑,爽呀紅豆煮得夠林夠粉,不會太甜,我地都成杯食曬兩公婆飲飽食醉都不用二百元,真係好抵食,真心推薦比大家試試
燈牌同吊牌令環境增色不少,非常有趣
全店食品不含味精,非常健康
除左茄湯系列外,仲有焗意粉同飯類選擇,非常多種化
多款小食同特色飲品亦相當吸引呢
跟餐配左吉列豬扒,炸到金黃色新鮮熱辣,啖啖肉
牛肉被濃濃嘅茄汁包住,又林又滑,酸酸甜甜,好開胃
麻辣脆雞粒,味道好有層次,辣辣地好過癮,皮脆肉嫩,不錯吃的
炸薯角,好大份,兩個人食非常足夠,新鮮炸起,好香脆
紅豆冰同奶茶紅豆冰,清甜冰凍,茶香奶滑,爽呀
紅豆煮得夠林夠粉,不會太甜,我地都成杯食曬
兩公婆飲飽食醉都不用二百元,真係好抵食,真心推薦比大家試試