2021-09-10 576 瀏覽
今日去咗旺角黑布街嗰邊一間叫門角嘅手工啤酒舖,喺門外睇好特別,入到店內裝修好有特色,有招牌寫住福祿壽。餐牌係要掃QR code去落單,Menu上有好幾款手工啤可供選擇。舖頭主打茶葉特色嘅手工啤,但係我哋今日就冇試到,反而試咗一個叫「仙人掌」既手工啤,味道帶有啲青檸味,比較清新,好適合依家咁熱嘅天氣飲。另外再叫左「邊爐」,味道有少少似紅酒,酸酸甜甜,比起仙人掌就較為失色啦。酒吧因為有餐廳牌所以都會提供小食,我哋就單點左雞軟骨佐酒,味道正正常常,但係食到有少少雪味。總括依然,環境幾舒服,對比起附近幾間手工啤酒鋪,呢一間唔使點排隊。平日嚟happy hour都係唔錯嘅選擇。