2021-09-14 73 瀏覽
最近講起西班牙菜,Tapa Room相信大家都唔陌生,主打特色西班牙fusion菜,見到個流心薯仔蛋餅就知道係佢!棒棒鵝肝配日本清酒 $98 🖤薄切慢煮八爪魚配日本海葡萄 $98西班牙黑毛豬火腿及柚子蜜茄子卷配日本柚子醋汁 $68西班牙薯仔蛋餅配日式明太子 $88 🖤首先叫咗幾款tapas~ 最鍾意就係個棒棒鵝肝!好特別!鵝肝香滑,配上甜甜地嘅清酒又幾夾!八爪魚配上海葡萄口感都幾特別,而黑毛火腿捲着沙律菜夠晒清新!仲有重點推介佢嘅西班牙薯仔蛋餅!呢個蛋餅絕對係Tapa Room招牌菜!好好味又唔漏,係一道比較飽肚嘅菜式!烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些利醋燒汁伴炸薯粒 $158 🖤豬鞍偏肥但非常juicy,油脂感十足,算係近排食過好正嘅豬鞍!旁邊嘅炸薯粒都好食!檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉 $168意粉味道可以,但個人覺得冇咩特別甜品拼盤 $108Churros好食!但其餘嘅水信玄餅同肉桂多士就比較普通,如果有得單叫churros就好啦。

棒棒鵝肝配日本清酒 $98 🖤
薄切慢煮八爪魚配日本海葡萄 $98
西班牙黑毛豬火腿及柚子蜜茄子卷配日本柚子醋汁 $68
西班牙薯仔蛋餅配日式明太子 $88 🖤

烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架配些利醋燒汁伴炸薯粒 $158 🖤

檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉 $168
意粉味道可以,但個人覺得冇咩特別

甜品拼盤 $108
題外話/補充資料: 門外仲有好多燈,有dd似teamlab,係個打卡好地方!
慶祝紀念
生日