2019-06-20
放工食飯飲野如果可以係同一個地方做到其實係方便好多。朋友知道銅鑼灣有呢間bar裝修同野飲都好特別,打卡一流之餘仲好好味,話要帶我去。一入黎已經見到一大座倒轉既巴黎鐵塔。一坐低就有花生可以食住先。花生每位$10。呢度係用平板電腦睇餐牌既。餐牌上面見到啲drinks都好精緻。<China’s Night> ($118)係用紅酒同白蘭地做主調既酒,用中國傳統酒壺上,用碗飲,加埋新鮮生果,真係超有feel,好創新。<Swan Lake> ($118)一倒水落去乾冰度就散發煙幕效果。呢杯用左近排瘋魔全球既Bailey’s Strawberry & Cream,仲有菠蘿汁同蔓越莓汁。仲有三粒馬卡龍,上面印有餐廳名添。<煎雞軟骨餃子> ($68)餃子包雞軟骨我都係第一次試,咬落軟軟既餃子皮,同埋入面既咬脆卜卜既雞軟骨,口感非常豐富。因為係配酒菜既關係,所以都係本身帶有鹹味,唔洗點豉油都好夠味。<風沙蘆筍> ($78)一條條爽口既蘆筍,面頭用鹹蛋黃調味,非常新穎,朋友都誤會左以為係薯條!<法式紅酒燴牛尾意粉> ($138)
<China’s Night> ($118)
<Swan Lake> ($118)
一倒水落去乾冰度就散發煙幕效果。
<煎雞軟骨餃子> ($68)
<風沙蘆筍> ($78)
<法式紅酒燴牛尾意粉> ($138)
紅酒加牛尾真係完美配搭,牛尾肉質夠鮮嫩,紅酒超入味,份量幾大份,夠兩個人食。
<The Princess and the Strawberry> ($88)
一塊窩夫配上士多啤梨蓉加Bailey’s Strawberry & Cream,同埋一粒粒士多啤梨,仲有一球雲尼拿雪糕,作為呢餐完美既句號。