2023-07-08
今日星期六,想悠悠閒閒食番一個brunch。元朗呢間Brava Java我一路都好中意去,餐廳採光度好高有好chill感覺,牆身係用藍白磚鋪成,加埋牆身吊燈,好有葡萄牙感覺。餐廳主打All day breakfast, bagel, sourdough, Italian Ciabatta,仲有啲輕食同甜品,咖啡都有好多款咖啡豆幾有特色。店員服務好好,坐得十分之舒服! 門口仲有佢地自家品牌既掛耳咖啡包賣添😊 🔸️意大利軟包配烤啡菇,牛油果醬及煎蛋($98,9/10)意大利軟包係佢地新出品,唔係好多地方有得食😋 。意大利軟包好香好軟熟,加埋sourcream 好好味。另外,烤啡菇都好好味,配埋牛油果同半流心煎蛋絕對係一個又健康又好味既組合! ☕️ 挪威焦糖芝士咖啡($58,9.3/10)佢地既新出品!外型十分之特別!佢係用左一隻挪威芝士叫 Tine Brunost. 咖啡上面有層whipped cream再鋪滿焦糖芝士既絲絲,賣相已經十分特別。飲落充滿口感同味道上既層次,芝士咸咸地甜甜地再配埋咖啡味,好特別好推薦! ☕️Hot Mocha($42,8.6/10)可以揀nutty味重啲or fru
🔸️意大利軟包配烤啡菇,牛油果醬及煎蛋($98,9/10)
☕️ 挪威焦糖芝士咖啡($58,9.3/10)
☕️Hot Mocha($42,8.6/10)
可以揀nutty味重啲or fruity味出啲既咖啡,,飲落好滑。拉花好靚。
🍰Tiramisu($78,9/10)
最後都好推介呢度既自家製Tiramisu, 佢係盒裝既,份量都夠兩個人share. 佢個tiramisu 好滑,可可粉味同咖啡味都出,唔會太濕,食落輕盈感覺,好味😋