2024-02-08
今次嚟到跑馬地試下日本居酒屋,餐廳裝修簡約寧靜,有卡位或者壽司吧檯,可以自己傾下偈或者睇住師傅整嘢食都得,呢度可以慢慢食,亦可以和師傅傾下偈介紹下啲嘢食點樣整,適合朋友或情侶聚會P.S. 我哋本來一次過嗌咗一啲前菜串燒和湯麵,職員好好會問我哋會唔會最後才上湯麵, 服務好好,好細心螢光魷魚漬好新鮮,好鮮味有五隻鹽水牛舌佢係一款冷盤,牛舌薄切,味道調得剛剛好,好軟熟,亦都可以點芥末醬一齊食鵝肝多士鵝肝好大快香脆內軟多汁,配合埋脆脆多士一啖咬落去,好美滿細蔥牛肉卷好惹味牛肉係肥牛,啲蔥好香厚燒牛舌燒得香脆內軟,有口感五花腩串燒得香脆外又唔太肥膩豚之大腸外脆內軟外,裏面都清潔得好乾淨,大腸份量都好多,還可以配合埋芥末醬一齊食有另一個層次明太子雞翼 x 2明太子釀落雞翼入面,脹卜卜好靚,雞皮燒得好香脆,裏面明太子嘅味道又唔會太辣清酒廣島蠔廣島蠔大大隻,係用一個錫紙兜,裏面栽滿清酒好濃縮,蠔煮得剛剛好好軟熟,清潔得又乾淨鵝肝卷整體配合唔錯,鵝肝軟熟肥美,配合埋酸酸味味嘅青瓜,一啲都唔會漏加洲卷牛油果軟熟,魚子好新鮮脆卜卜好彈口,蟹柳都好軟熟一絲絲的,配合埋新鮮 wasabi好正炸雞湯烏冬炸雞炸得
螢光魷魚漬好新鮮,好鮮味有五隻
鹽水牛舌
鵝肝多士
鵝肝好大快香脆內軟多汁,配合埋脆脆多士一啖咬落去,好美滿
細蔥牛肉卷
好惹味牛肉係肥牛,啲蔥好香
厚燒牛舌
燒得香脆內軟,有口感
五花腩串
燒得香脆外又唔太肥膩
豚之大腸
明太子雞翼 x 2
清酒廣島蠔
鵝肝卷
加洲卷
炸雞湯烏冬
炸雞炸得香脆內軟有肉汁,烏冬好軟熟係幼烏冬,湯底有好多海帶好清甜