2021-06-06
無意中見到呢間試業中嘅日本炸串店 去咗食午餐定食 止下去日本癮我同朋友分別叫咗串揚雞肉定食同串揚豚肉定食雞肉炸串 每串上面都有唔同醬汁 包括有明太子 芝士 芥末 梅子 而豚肉炸串係西班牙黑豚肉 跟咗兩款醬汁 分別係味噌同芥末 我自己就比較鍾意食味噌味 因為酸酸甜甜更加開胃兩種炸串個炸漿都唔厚 食落唔油膩 配搭呢間店自家製嘅紅酒酸汁 更加解膩 我自己就鍾意食豚肉多啲 因為口感爽啲 男朋友就鍾意食雞肉串多啲 因為覺得雞肉嫩口啲 個Set除左有炸串之外 仲有沙律 麵豉湯 同時亦可可揀配茶漬飯/凍烏冬等作主食 我哋分別叫咗一個銀魚仔茶漬飯 一個凍烏冬 茶漬飯食落幾暖胃似中式食開既泡飯 凍烏冬係讚岐烏冬 超級煙韌 而且會配埋生嘅鵪鶉蛋汁芥末蔥花等畀你撈埋D汁一齊食 男朋友就好鍾意喇野飲叫左Ginger highball同柚子檸檬梅酒 一路食串燒一路飲下嘢傾計 加上環境都唔錯 感覺都幾relax最後叫咗個椰子雪糕 好有椰子味亦好滑 為呢餐畫上完美句號
我同朋友分別叫咗串揚雞肉定食同串揚豚肉定食
最後叫咗個椰子雪糕 好有椰子味亦好滑 為呢餐畫上完美句號