2022-07-13
雙重溏心蛋沙律吐司($108)和風蒜香帆立貝意粉($98) 忌廉焦糖吉士布丁($68)皇家奶茶布丁($72)飲品 - LatteSea salted caramel chocolate ($8跟餐加購)經過MOKO見到呢間好有日本feel既cafe入面有濃厚既西洋風日本裝修好似返左日本咁,佢地除左提供咖啡同甜點之外仲有吐司、意粉呢啲鹹點食。雙重蛋外表好吸引,溏心蛋係用醬油漬左既溏心蛋,鹹左少少,吐司係有烘過既,暖暖地,同本身凍既餡料一齊食有少少怪。意粉好乾,蒜味淡左啲,而且冇乜鹹味,帆立貝救左唔少都唔太細粒。甜品方面,布丁都有蛋奶香係唔太滑同紥實左少少,奶茶味布丁就真係冇乜奶茶味。至於飲品,latte art都整得幾靚,咖啡我就冇得comment,而個Sea salted caramel chocolate就好甜,冇乜朱古力味,麻麻地。
和風蒜香帆立貝意粉($98)
忌廉焦糖吉士布丁($68)
皇家奶茶布丁($72)
飲品 - Latte