2024-10-26
大圍圍方開左就好喜歡係果度行街同搵好野食,同朋友食dinner 大家都想食韓燒,lee間韓國餐廳仍然keep住好多人排隊,餐廳設計時尚,座位很寬敞,一坐底就送上五小碟韓國小菜,仲可以加$40 無限添吃前菜,我就好喜歡薯仔沙律同芝麻細蓮藕啦~今次見餐牌有棉花糖木槿花和牛壽喜燒,幾得意,一於Order。棉花糖木槿花和牛壽喜燒 $198棉花糖都幾大個,店員會幫忙係棉花糖上淋上壽喜燒汁,棉花糖慢慢係鍋溶化,增加左糖分令到個汁更加甜美,店員再幫我地繼續煮和牛,蘸上蛋黃汁同夾上蔥花,食落緊加有層次感。和牛牛舌盛合 $265牛舌好新鮮,點少少鹽已經好好味,另外仲有兩款和牛都好靚,而且油脂分佈好靚,入口軟嫩油香香濃。慶州黑毛豬乘盛盒配生菜 $270非常豐富,有用水果醬油醃製過嘅豬梅肉,五花肉,豬皮同豬腸,水果醬油醃製過嘅豬梅肉都幾大塊,肥瘦均匀,以水果醬油醃製好,帶點點甜味,一點都不韌。而水果醬油豬五花有3塊,豬腸處理得乾淨,入口爽彈唔會軟爛,食上黎冇腥味,仲香口。燒肉配上芝麻葉、生菜,蒜片同大豆醬一齊食真係一流。拉絲芝士雞肉 $88附上錫紙兜盛着嘅芝士,雞肉沾上熱溶嘅芝士,好邪惡,雞肉嫩滑。柚子檸檬
棉花糖木槿花和牛壽喜燒 $198
和牛牛舌盛合 $265