2022-07-31
一直bookmark 咗好耐,終於有機會試到。當日下雨天,都依然滿坐。係門口大約等咗十五分鐘就入得👍🏼Wok fried Thai watercress 炒泰國通菜 $88好惹味!通菜一啲都唔硬,冇渣。但偏辣少少(食開十小辣)Spicy chopped pork & Thai herb salad 泰北肉碎生菜包 (豬) $118一黎到覺得肉碎和生菜比例唔太平衡,肉碎份量偏少。但原來食落肉碎好酸(可能落得太多青檸汁🙈),所以比例係有道理嘅。不太推介,除非係好鐘意食酸嘅朋友。Samsem Wagyu beef boat noodle soup 招牌泰式和牛濃湯河 $148湯底超級濃,偏渴撻撻。入面有牛肉片、牛丸、牛腩粒、炸豬皮和泰式通菜。牛腩好濃味又夠淋,炸豬皮好q彈👍🏼環境:3.5/5好有泰國夜市嘅風味🤣 但較迫,如果叫多啲野食張枱未必放得落服務:3.5/5員工收碟太迅速🫣,好似想你快啲食完走咁!雖然咁繁忙,但request 熱水都可以的。食物:4/5整體對我而言太濃味,不過呢個都係泰國菜嘅特色。下次想試pad Thai 同蟹肉炒飯,好似冇咁濃味🙈Revisit: Maybe
好惹味!通菜一啲都唔硬,冇渣。但偏辣少少(食開十小辣)
環境:3.5/5
好有泰國夜市嘅風味🤣 但較迫,如果叫多啲野食張枱未必放得落
服務:3.5/5
食物:4/5