Blossom價錢💲: $128/ $138/ $68好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5-為左tiramisu而去的blossom,今次選擇去九龍城分店。星期日的下午店內位置都幾full,但啱啱好唔洗等位。店內木系的裝潢非常舒適,但入面枱與枱之間的距離有D近,聽到曬隔離講咩🤣 飲品上都見到幾多人叫佢哋的手沖,而食物都算多選擇,有唔同定食、小食、麵包等。-✅✅波甚湯咖哩飯定食。個人第一次食湯咖哩,相對上加唔少分☺️ 湯咖哩味道濃郁,日本咖哩唔會太辛辣,但夠咖哩的香味+蔬菜的甜味🤤比起湯,佢更似一個汁同湯的狀態。入面有好多日本蔬菜,例如茄子、翠玉瓜、蓮藕、彩椒、南瓜等等,全部都好甜好新鮮,茄子仲係走過有人,所以特別香口。食素都唔覺得枯燥🥰-✅波甚燒牛肉飯定食。用上美國特級雪花牛頸脊,口感軟滑,油脂分布平均,重油脂味,係片質素唔錯的牛肉🤩 配上牛肉汁同珍珠米,可以食好多飯,都係一個唔會輸的味道🤭 但唔係好驚喜。-✅提拉米蘇。呢個size同價錢成正比,mascarpone cheese好厚好軟滑,個人覺得拍得住page com
Blossom
價錢💲: $128/ $138/ $68
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5

✅提拉米蘇。呢個size同價錢成正比,mascarpone cheese好厚好軟滑,個人覺得拍得住page common的,好鍾意個cheese🤩入面的ladyfinger濕潤的位置唔係好平均,邊邊位有d乾,中間就夠濕潤,質地都唔會好似蛋糕咁。酒同咖啡的味道幾平衡,食到兩者的味道🤓但兩個味道都係比較含蓄。覺得係中上的tiramisu,唔太差😌

overall食的嘢都唔錯!坐得幾舒服,唔怪得之佢哋有分店。唔追新cafe來講都可以試試呢