2021-10-29
前排lunch time經過附近見到新開左呢間炒飯專門店,今日男友黎接我收工,就同左佢黎試新野😁我地見到有即叫即整既椒鹽豬扒配炒飯底諗都唔駛諗即刻叫咗個,呢樣係我地兩個都好熱愛既菜式🤣另外仲叫左秘制沙爹牛肉煎燶邊蘭王雙蛋飯,小食蜜汁雞翼,熱檸水同凍檸茶~由於全部都係即叫即整所以等咗大約10至15分鐘,不過好值得😎椒鹽豬扒賣相勁正!豬扒有五大塊,舖到好似成朵花咁傘開,底下係金黃色粒粒分明既炒飯😍椒鹽香口,豬扒炸得唔油膩,肉質半肥瘦入口軟滑完全唔柴😋炒飯好有鑊氣!夠乾身分明👏秘制沙爹牛肉煎燶邊蘭王雙蛋飯都好出色!沙爹香濃牛肉都嫰滑隻蛋邊位真係勁脆!😍 中間流心,而且用左上等日本蘭王雞蛋,顏色偏深蛋香味濃郁😯 拮穿佢撈飯勁正!🤣蜜汁雞翼唔會太甜,炸到好脆,面頭灑咗啲白芝麻更香😋呢度既檸茶除左普通檸檬仲加埋青檸,幾有誠意👏👏 茶底清新唔會太苦澀~即叫即整真係無得輸!難怪平日夜晚都坐滿人😙
椒鹽豬扒飯
椒鹽香口,豬扒炸得唔油膩,肉質半肥瘦入口軟滑完全唔柴😋
炒飯好有鑊氣!夠乾身分明👏
秘製沙爹牛肉煎雙燶邊蘭王蛋
秘制沙爹牛肉煎燶邊蘭王雙蛋飯都好出色!沙爹香濃牛肉都嫰滑
秘製沙爹牛肉煎雙燶邊蘭王蛋
蜜汁雞翼
蜜汁雞翼
蜜汁雞翼唔會太甜,炸到好脆,面頭灑咗啲白芝麻更香😋
即叫即整真係無得輸!難怪平日夜晚都坐滿人😙