2022-07-23
最近越開越多特色既主題cafe,今次到訪呢間Denim Cafe係以牛仔布為主題,成間cafe都擺滿唔同以牛仔布裝飾既物品,打卡一流! 1⃣️紅酒燴牛肋肉天使麵($118)牛肋肉幾入味,天使麵帶紅酒汁香味,另外加入洋蔥粒、蕃茄粒、紅椒粒等,味道酸酸甜甜,香濃不膩☺️ 2⃣️大啡菇漢堡配薯條沙律($78) 大啡菇好juicy~漢堡包係偏脆身既,面頭有芝麻粒,包中間係搽上左啲沙律醬再微微烘過既,配料夾住大啡菇、蕃茄、生菜,味道唔算特別驚喜。另外薯條係粗切既,不過略顯唔夠脆而且冇調味。 3⃣️西班牙海鮮意大利飯($138) 配料份量算ok多,有青口、蝦、蛤蜊,意大利飯偏硬身既口感啱曬我口味😌 4⃣️荔枝玫瑰梳打(半價優惠 +$20) 個樣好igable😍有種夢幻feel~連杯墊都係牛仔布既pattern。飲落好fresh,而且唔會好甜。 5⃣️蜜瓜拿鐵(半價優惠 +$18) 有種韓國蜜瓜奶既感覺🍈不過再濃啲。顏色偏淡但係飲落係飲得出蜜瓜既味道既。 6⃣️抹茶拿鐵(半價優惠 +$18) 幾好飲wor~抹茶幾香濃,雖然未至於會回甘,但係奶同抹茶既balance幾唔錯🤤 7⃣️餐湯+沙律(晚餐)餐湯係粟米湯,有粒
1⃣️紅酒燴牛肋肉天使麵($118)
2⃣️大啡菇漢堡配薯條沙律($78)
3⃣️西班牙海鮮意大利飯($138)
4⃣️荔枝玫瑰梳打(半價優惠 +$20)
5⃣️蜜瓜拿鐵(半價優惠 +$18)
6⃣️抹茶拿鐵(半價優惠 +$18)
7⃣️餐湯+沙律(晚餐)
餐湯係粟米湯,有粒粒口感,唔錯🌽沙律係醋汁調味,開胃🥗
8⃣️是日甜品(晚餐)
當日有得揀雪糕或者燉蛋,我地都一致揀左燉蛋😋面頭焦糖燒脆,作為一餐既尾聲唔錯~