2019-08-20 66 瀏覽
最近銅鑼灣新開了一間食創意的港式料理和甜品的餐廳,經常放工行過都冇機會試,今晚專成約幾個好約冇見朋友來試試😊Braised Soy Pork Belly Rice 慢煮豬腩肉飯 平時聽見豬腩肉已經覺得好肥膩,但這個豬腩肉一點都唔肥膩,燒得肉質鮮美嫩滑又夠鬆軟,豬皮燒得好香口,真係估佢唔到😋必食首選Darling-Made Duck Ravioli, smoked potato cream 親愛做鴨肉意大利雲吞(煙燻忌廉薯蓉 )以雲吞皮包著鴨肉,雲吞皮夠薄,薯蓉入口細滑再加配忌廉汁,鴨肉更顯突出👍🏻Pineapple Bun icy treat Sandwich 雪葩菠蘿包招牌菜雪芭菠蘿包😄好似剛剛出爐的菠蘿包質感做到好鬆脆👍🏻菠蘿包內有雪葩和吉士醬清新香甜的菠蘿雪葩,伴碟有粒粒菠蘿肉,另外還有焦糖脆脆加埋的口感新鮮突出,真正菠蘿包有菠蘿🍍😆Papaya - 木瓜雪耳糖水木瓜雪耳糖水(糖水是另外加上去的),糖水唔會好甜,上面放左木瓜片好藝術感,特色甜品👍🏻Sichuan Pepper 花椒雪冰花椒味雪冰,凍得黎有辣辣地,口感夠特別👍🏻

Papaya - 木瓜雪耳糖水
木瓜雪耳糖水糖水是另外加上去的),糖水唔會好甜,上面放左木瓜片好藝術感,特色甜品👍🏻

Sichuan Pepper 花椒雪冰
花椒味雪冰,凍得黎有辣辣地,口感夠特別👍🏻