2022-06-23 809 瀏覽
平時成日去金巴利街買韓國貨&嘢食,見到一間好似得度門寫住黑木但唔知食咩嘅餐廳,令到我好好奇就上網睇下食D咩,原來係Omakase廚師發辦而且以串燒做主題,於是我就同Honey嚟試吓。我哋訂咗6點鐘,由於時間尚早餐廳都未有其他客人,環境靜靜地而且燈光好柔和個感覺好舒服。由於係Omakase廚師發辦,所以就唔使揀食咩,真係煮到埋嚟就食。小食:一款小食似鱈魚零食,但超香脆,配上沙律醬好好味。前菜:花螺蘋果沙律,花螺以醬汁煮幾惹味,日本蘋果真係超爽口又甜,配埋青瓜好啱夏天食。北寄貝兩食先上咗清酒煮北寄貝,北寄貝肉質超爽,味道鮮,食完仲可以飲埋個湯,好鮮味!然後再嚟北寄貝嘅裙邊燒,第一次以燒嘅方式,都幾特別。雞軟骨免治雞肉釀冬菇配上溫泉蛋,將溫泉蛋黃鋪到冬菇上一齊食超美味,而且免治雞肉內有軟骨,口感好特別。花椒油燒牛舌,第一次呢個配搭,牛舌爽口。薄豬腩片配萵筍,豬腩片燒到甘香少少脆口。湯烏冬原來係一片嘅烏冬,人生第一次食,原來可以做到咁滑(因為我夾咗好多次都跣走咗)最後食埋個甜品,大滿足!

小食:一款小食似鱈魚零食,但超香脆,配上沙律醬好好味。

北寄貝兩食
然後再嚟北寄貝嘅裙邊燒,第一次以燒嘅方式,都幾特別。

花椒油燒牛舌,第一次呢個配搭,牛舌爽口。

薄豬腩片配萵筍,豬腩片燒到甘香少少脆口。

最後食埋個甜品,大滿足!
2022-06-22