2024-06-07 148 瀏覽
今晚很開心,可以和好耐無見的舊同事一起聚會,我們去了一間位於尖東海傍的地中海餐廳! 這間餐廳很有地中海特色,無論佈置、燈光、食物以至員工都很有地中海風情!見到menu好吸引,首先我們點咗一個Mix Mediterranean dip, 一共有3款不同的豆醬:炭烤紅椒核桃蓉、鷹嘴豆蓉、煙燻茄子蓉, 再配埋軟軟熟熟的阿拉伯Pita Bread dip住食,好好味呀!跟住就叫咗個 Tabbouleh Salad 和Grilled Octopus!首先講講這個中東沙律,食材主是由藜麥,切碎的歐芹、薄荷、蕃茄及洋蔥等混合而成,並加入適量檸檬汁和橄欖油,如果是少食澱粉的你,一定會喜歡,因為這個salad味道好fresh,而且又好健康! 至於燒八爪魚,起初都擔心會燒得好韌, 但這裡所烹調的八爪魚令我喜出望外,咬得開之餘,又有口感,而且又煙韌,味道恰到好處,非常鮮味!之後,就再點多個Mussels,啲Mussels好新鮮又大碟,個汁好好味,配埋塊烘左嘅法包,實在是無得輸!還想一提,在晚餐時段還有Live band唱歌, 在這輕輕鬆鬆、熱熱鬧鬧的環境下chill一chill,真是成個人都開心relax曬

!

還想一提,在晚餐時段還有Live band唱歌, 在這輕輕鬆鬆、熱熱鬧鬧的環境下chill一chill,真是成個人都開心relax曬!

Mix Mediterranean Dip

Tabbouleh Salad