《冰烤🧊紫薯雪糕🍠系列》💖 豆花紫花園 $38裡面有:芋圓 蕃薯圓 黑糖水晶 紫米 -同朋友喺屯門行完山⛰之後搭輕鐵🚟(唔係騎牛🐂㗎)去咗元朗大馬路~ 一路行其實都見到元朗有好多好野食😋😋😋 但我地覺得太熱 出曬汗😓 好想食啲涼浸浸、凍冰冰🧊嘅甜品😆😆😆 所以我地專登去咗試元朗好出名嘅 #高質黃店「滔滔甜品」!!!💛小店地方唔大,而且長期有人排隊等室內嘅位,所以我地決定坐室外嘅枱。坐外面嘅好處係好快就可以有枱,但壞處係環境聲音🔊好嘈雜,同埋食食下會聞到後面路人嘅二手煙🙈😭😭😭 不過好彩我地好快都食完甜品走人 所以無所謂啦 嘿嘿👻👻👻👻-講返個甜品啦 好足料呀喂🥰🥰🥰 我本身係 #煙韌控 好鍾意芋圓 呢度嘅芋圓💜同蕃薯圓🧡都好大粒 好煙韌有嚼口!!! 仲可以食到入面少少芋蓉!!!💜💜💜 🧡🧡🧡 黑糖水晶好滑身💎 紫米同花奶呢個配搭好match 無咩特別 底下嘅豆花都普普通通 正常豆腐花味道 無咩特別comment🤪🤪🤪-最最最值得講嘅一定係 冰烤紫薯雪糕🍠🍨!!!首先見到店家好有心思 灑了一些桂花碎在雪糕表面 賣相好靚🌼🌼🌼 口感方面~ 雪糕比一般雪糕/gelato較為結實 咬到啖啖都有
《冰烤🧊紫薯雪糕🍠系列》💖 豆花紫花園 $38
裡面有:芋圓 蕃薯圓 黑糖水晶 紫米

豆花紫花園
最最最值得講嘅一定係 冰烤紫薯雪糕🍠🍨!!!首先見到店家好有心思 灑了一些桂花碎在雪糕表面 賣相好靚🌼🌼🌼 口感方面~ 雪糕比一般雪糕/gelato較為結實 咬到啖啖都有粒粒紫薯肉😍😍😍 味道方面~ 我鐘意等到雪糕半溶嘅時候 混合其他一齊食 味道超級棒!其實口感咁豐富 都已經好完美㗎啦🥳 唯一可以挑剔嘅地方就係 雪糕唔夠凍 如果再凍啲就好啦☃️

滔滔甜品
📍元朗康樂路8號康樂廣場地下9號舖