2017-11-11
又一城最近新開左間以蒜頭為主題嘅特色餐廳,星期六lunch time都有唔少人排隊等位候餐。(我哋book左位所以唔駛等) 每碟菜式都加入左蒜頭嘅元素,餐廳洋溢着蒜香嘅味道。我哋三個人叫咗三個主菜同一個甜品,超飽超滿足首先要介紹下每碟菜都有嘅炸蒜片,金黃色薄薄一片,咬落超級脆,雖然炸過,但一啲都唔油膩,食到上癮Garlic Snowing Pizza侍應會係上菜時為Pizza加上海量芝士炸蒜片、大蝦、菠蘿、海量芝士、Pizza上面仲有一層芝士醬,Pizza又薄又脆,味道口感豐富,太好味食到停唔到口Grilled Pork Belly Ssam好厚嘅豬腩肉,不會太油膩,可以點韓式醬、沙律醬,加埋蒜片,再夾包一齊食。Garlic Sizzling Rice呢個韓式炒飯有醃漬蒜頭、煙肉、仲有飛魚子一齊炒,小小辣,再加埋炸蒜片,蒜味蒜香更豐富,不錯!DIY Tiramisu見到餐牌寫DIY都覺得好有趣,自己有整個Tiramisu,但咁樣整咁樣食都係第一次,將餅乾點咖啡,點冧油,再加埋啲cream一齊食,好過癮
Garlic Snowing Pizza
Grilled Pork Belly Ssam