2022-11-07
餐廳主打西日食品,裝潢很有居酒屋feel,好啱放工約朋友嚟chill吓。😋🦑章魚丸子 48大大粒, 外脆內軟,食落唔會好散,仲有粒粒章魚,蘸上酸酸醬汁,食到停唔到口。🦀味噌蟹膏甲羅燒日本燴飯 $128即叫即做,等候嘅時間係比較長,冇辦法啦想食好嘢就係要等一等。味噌味濃,鍾意味噌嘅朋友一定要試,飯軟硬適中。🍲冬陰功海鮮日本湯烏冬 $98有一隻爽口大蝦,大粒帶子,幾隻青口,冬陰功湯底又整得幾好食,味道都唔錯夠晒濃郁,辣得嚟好醒胃。個烏冬質感煙煙韌韌,索咗個湯底,好正。🥢爐燒鮮干盒 $128有賴尿蝦,乾蝦乾同味淋魚乾,帶有嚼勁同鮮味,沾一點沙律醬,佐酒一流🍻。🐥雞串燒盛盒 $148有免治雞肉棒,雞腎,雞軟骨,仲有雞翼,免治雞肉搭着雞胸脆骨,口感脆卜卜,唔錯,雞腎薄身,我自己就鐘意厚身啲,爽口啲,雞軟骨就咁鹽燒都好正,雞翼烤至雞皮脆脆地,雞肉嫩滑juicy🤩🍨棉花糖山配朱古力OREO及意大利雪糕 $78上面嘅棉花糖烤得超好食,外層薄脆,入面質感軟綿,再加埋朱古力醬,冰凍雪糕同厚多士,口感層次豐富😙,堅係好食。🍓草莓焦糖多士配意大利雪糕 $78賣相好吸引,加左焦糖嘅多士特別脆同好食,士多啤梨配雪
🦑章魚丸子 48
🦀味噌蟹膏甲羅燒日本燴飯 $128
🍲冬陰功海鮮日本湯烏冬 $98
🥢爐燒鮮干盒 $128
🐥雞串燒盛盒 $148
🍨棉花糖山配朱古力OREO及意大利雪糕 $78
🍓草莓焦糖多士配意大利雪糕 $78
賣相好吸引,加左焦糖嘅多士特別脆同好食,士多啤梨配雪呢拿雪糕係絶配。
🍹荔枝梳打 $38
個賣相好靚,好適合打卡,荔枝味清新,又冇藥水味,好飲🤗