2021-11-30
平時經過山林道都見到好多食肆,行行吓見到一間樓上嘅西班牙菜,一於去試吓,果然有驚喜有個係2021既menu,叫咗四款前菜試下第一個係海膽汁墨魚汁燒蠔,蠔真係好好大隻,成隻碟咁大,個人鍾意海膽汁嗰一隻多啲,因為海膽汁好香不過同行友人覺得墨魚汁好啲,因為唔會蓋過蠔嘅香味跟住叫咗鮟鱇魚肝,配埋羅勒些利酒醋漬汁,本身我唔係幾鍾意魚肝,但係我愛上左個汁好特別跟住就係黑毛豚肉燒,肉同埋脂肪比例啱啱好,好juicy,彼卡他醬好出色,帶起肉既味最後就係柑橘果汁浸漬珍寶北海道帶子,呢個真係超級推介,個汁好開胃,酸酸地甜甜地,帶子亦都好大隻,出邊煎過,入面爽甜,煎得啱啱好,帶子面頭有少少鹽粒,咸咸甜甜主菜叫咗黑毛豬鞍配薯粒,首先講咗薯粒先,全部熱辣辣脆卜卜,超級好食!!一黎到已經急不及待食晒啲薯粒另外豬鞍叫左7成熟,好香,好多汁,調味亦都做得啱啱好今次揀既兩杯cocktail都好出色,如果女仔嘅話,我推介有抹茶嗰一杯,個棉花糖好靚,成杯飲品亦都容易入口~另外一杯有個新鮮無花果,有布冧既香味,大家都可以試吓
有個係2021既menu,叫咗四款前菜試下