2016-11-06 172 瀏覽
今日和老婆往尖東靚靚不一樣的車仔面食lunch, 我們點了瑤柱清湯手打烏冬(鹵水朱大腸, 魚皮餃和朱紅) 、墨魚丸,、朱軟骨、黑毛朱叉燒、清湯浸露筍、土匪雞球、鮮蝦雲吞、餐肉紅腸煎蛋飯餐連湯、九轉大腸、煎墨魚餅和白菜仔。瑤柱清湯手打烏冬湯好清甜, 烏冬和朱大腸食落爽口、魚皮餃皮薄餡靚和朱紅好滑, 整個烏冬食落豐富), 墨魚丸食落彈牙爽口、朱軟骨入口即熔、黑毛朱叉燒半肥瘦叉燒好均勻, 食落甜而不膩;清湯浸露筍, 浸露筍好清甜爽口;土匪雞球孜然粉好香, 雞肉彈牙鮮嫩;鮮蝦雲吞蝦肉新鮮彈牙, 皮好薄, 好美味;餐肉紅腸飯餐連湯, 附送的紫菜湯味道適中, 紫菜好滑;厚切餐肉煎蛋飯煎得甘香, 紅腸食落啖啖肉好美味;雞蛋煎得好味, 白飯配上蛋汁食落好有層次;九轉大腸食落小小辣, 味道彈牙, 佐酒一樓;煎墨魚餅有香甜蜜糖味, 墨魚餅煎得熱辣辣, 脆卜卜;白菜仔食落新鮮爽口。餐廳食物好有特色, 黑毛朱叉燒,土匪雞球和九轉大腸很有特色, 食物美味, 味道不錯。
黑毛朱叉燒
厚切餐肉煎蛋飯
朱軟骨
煎墨魚餅
白菜仔
2016-11-06
5 分鐘 (堂食)