2024-11-21
我同屋企人一直都係尖沙咀 THE ONE 嘅食客 , 最近喺屋企附近 開咗分店 即刻 去試!!果然不負眾望 分店 一樣食物質素保持水準, 而且環境舒適服務週到 好欣賞佢以新式嘅方式呈現舊式嘅酒樓. 尤其係特色同好味嘅手工點心 流金熊貓包 流金熊貓包真係一款好有創意嘅食品,包子外面做成可愛嘅熊貓樣,影相都好靚!內餡用上咗微甜嘅流心醬,口感真係層次分明。咬一口落去,流心醬就好似金色嘅溪流咁流出嚟,驚喜到你唔會停手,味道真係好正!喜馬拉雅山玫瑰鹽爆三層肉呢道喜馬拉雅山玫瑰鹽爆三層肉肉質好嫩,外面焦香,裡面又唔油膩。玫瑰鹽為呢道菜增添咗獨特嘅味道,微微嘅鹹香同豬肉嘅油脂真係好搭,令人一口接一口。流金增城掛綠流金增城掛綠係一道顏色鮮艷嘅素食,選用新鮮嘅時令蔬菜,再加上特製醬汁,感覺真係好清新。擺盤好靚,似幅畫咁,真係好吸引食欲。每一口都可以嚐到蔬菜嘅鮮甜同醬汁嘅微酸,食落去既健康又美味,特別啱清淡口味嘅朋友。家鄉海皇煎薄罉家鄉海皇煎薄罉將海鮮嘅鮮味同傳統烹飪技法完美結合,薄罉外皮金黃酥脆,裡面有新鮮嘅海鮮混合,鮮甜得令人陶醉。再加上特製嘅醬油同香醋,令整道菜更加有層次,真係感受到海洋嘅味道。
流金熊貓包
喜馬拉雅山玫瑰鹽爆三層肉
流金增城掛綠
家鄉海皇煎薄罉
呢四道菜各有特色, 總括而言無論係視覺定味覺都帶來咗好大享受,令人忍唔住想再試多一次! 大推這間特色嘅中式酒樓