2022-05-20
今日去開將軍澳探表弟,今日順手喺附近搵啲好嘢食。見到一間餐廳裝修比較特別有主題性點解入去睇下啦,試下有乜嘢好嘢食🤗。「台北車站」裝修風格特別🚂,用咗台北火車站做主題,成個火車卡位都攞咗出嚟做設計👍🏻👍🏻。佢哋有好多菜式嘅,咁我就叫咗個烤魚嚟食🐟,份烤魚黎到非常之震撼,非常之大條,賣相極之豐富,條魚仲炸到非常之脆,神龍擺尾,呢一條係「鉗魚」🐟。湯色濃郁,仲有好多伴菜,海帶豆芽係唔少得啦,仲有豆腐卜,豆腐卜索曬啲湯汁,好好味。😋😋我叫咗個小辣,食落去其實都唔會係好難食唔到辣嘅朋友都可以去試下👍🏻👍🏻條魚食落去非常之嫩滑,外脆內軟,估唔到呢條魚做烤魚咁肉質鮮嫩,食落一啲都唔send,仲好少骨,簡直係啖啖肉,配埋白飯食簡直係一絕,諗起都想繼續叫嚟食。💯💯最後仲嚟咗杯台灣特色珍珠奶茶🍹,好耐都冇飲過呢個特式奶茶,係正宗嘅台灣特飲,香芋珍珠奶茶同士多啤梨珍珠奶茶🍓,一個完美嘅晚餐。環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️
環境質素🏚:❤️❤️❤️❤️❤️
衛生程度🧽:❤️❤️❤️❤️❤️