2024-06-03
元朗朋友近日發現一間外觀紅色,但不停放韓文歌🇰🇷的韓式料理, 當中的食物及飲品好特別😋。 當然我一定要品嘗一下啦⋯⋯(5⭐️最高)鐵板燒濟洲黑毛豬(5⭐️)利用一個小鐵板, 肥瘦分明的黑毛豬🤩。切得大細均等,😍加上雞髀菇及小配菜。店員為我哋慢慢燒,每一面都有少少的濃椒。當中有蘿蔔絲肉片芽菜脆瓜絲等面上加上蛋花絲整體嘅presentation好靚,而且食落味道啱啱好唔太咸唔太甜配上特別的韓式醬汁…咬落真系好Juicy🥰半份蜜糖芥末炸雞(5⭐️)冇諗過半份都好足料大大件炸雞配上韓式蜜糖芥末。 甜甜酸酸好開胃。😘醬牛肉炒粉絲(5⭐️)當中有蘿蔔絲、肉片、椰菜、冬菇絲等面,上加上蛋花絲😍,整體嘅presentation好靚,而且食落味道啱啱好,唔太咸👍🏻。 芝士炸蝦卷飯(5⭐️)當中最特別有韓式醃蘿蔔,而炸蝦就炸得脆脆的😋,而且份量都好足料。芝士🧀醬就喺上面。 好滋味⭐️招牌原粒蜂巢蜜米酒(5⭐️)當中的軟粒蜂巢蜜,加入凍凍地的酒精🍺。慢慢地把蜜糖與米酒混合😍。飲落有一種香濃而甜滑的感覺。酒精含量唔算好高。 好啱我哋啲初學者~🩷
鐵板燒濟洲黑毛豬(5⭐️)
半份蜜糖芥末炸雞(5⭐️)
醬牛肉炒粉絲(5⭐️)
芝士炸蝦卷飯(5⭐️)
招牌原粒蜂巢蜜米酒(5⭐️)