2024-08-05 635 瀏覽
位於西營盤嘅型格韓國菜館,主打多款地道韓式料理,同時亦有唔少特色韓國Cocktail供應,適合同朋友仔嚟聚餐。店內環境唔大,座位之間有適當距離,播住輕快韓歌,令人感覺舒適。午餐時段有套餐,推介無骨甜辣醬配炸雞醬油雞翼,雞塊炸至酥脆可口,肉質嫩滑啖啖肉,另有無炸嘅版本,兩款各有千秋,可以一次過食曬,旁邊附上飯糰,沙律,蘿蔔同湯,性價比高。湯品選擇有辣有唔辣,韓式牛肉鍋好值得一試,牛肉份量多到誇張,超級大塊,有厚有薄,肉質嫩滑唔嚡口,裡面有雜菜、蛋同滑嘟嘟嘅麵、湯底濃郁,帶甜甜嘅牛肉香氣,一定夠飽。小食有芝士木魚花飛魚子蛋捲,醬汁絕對係靈魂,蛋捲唔算好滑但勝在厚身且帶淡淡蛋香味,相信用咗唔少蛋去整。而飲品方面有柚子雞尾燒酒沙冰同三重梳打特飲(菠蘿芒果熱情果),冰冰涼涼十分解暑。