2018-07-14
好耐冇行過荷里活廣埸,內裏好多新餐廳未食過,在三樓有間叫熨烤達人既韓燒料理店, 裝修別緻, 就比佢吸引左入去吃晚餐,入去時店內巳有好幾台一家大細食緊。我地坐下無耐就隨即呈上前菜: 大豆芽、泡菜及醃青瓜,三款都醃製得好好味,而且辣度都算係容易接受。另外爐邊放入蛋漿加上芝士碎,配撘非常美味。達人沙律,有佢自家製既藍莓沙律汁,酸酸甜甜,非常開胃。雞腎及牛舌,食材靚,燒完有香濃肉既鮮味而且吾韌,再配上生菜來吃冇咁熱氣,超正。不可不提生菜新鮮爽脆,片片都完整冇缺。而且餐廳抽風非常好, 唔會煙霧瀰漫一陣味 。巨卵鰻魚飯,鰻魚肥美可口,而蛋煮得嫩滑,刺穿後有少許蛋醬,混合鰻魚汁撈白飯吃非常滋味。寒冰水冷麵,附有乳酪鮮果冰條,吃落美味涼快,蕎麥麵沾滿冰冬既乳酪汁, 酸酸甜甜,麵質爽滑彈牙,係吃完烤肉後最好的配搭。
達人沙律,有佢自家製既藍莓沙律汁,酸酸甜甜,非常開胃。