2022-07-02
呢排落雨天,涼涼地,食下韓式燒牛肉就最正喇😂朋友介紹喺銅鑼灣呢間樓上嘅韓牛燒烤相當經濟抵食, 特登係用光波燒烤,比一般韓烤少油,十分健康,而且CP值高!我當然要去試啦!今日嗌咗呢個1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)有韓牛肋骨肉、韓牛肩胛、黑豚五花腩、雞腿肉同虎蝦拼青口,份量啱啱好!套餐係包飲品就任你飲,前菜沙律及小食都任食,已經值回票價。前菜沙律我就試咗蓮藕片、牛脷、雲耳啦,螺肉啦,仲有芽菜,選擇多而且味道好食,鍾意食韓式前菜嘅人就一定唔會失望!個二人韓燒拼盤有兩款牛;即係牛肋骨肉同韓牛肩胛,又有黑毛豬, 大蝦同埋青口添,相當豐富!值得一提是牛肉入口鬆化,加上用光波燒烤爐唔會太肥,但又唔會靭;韓牛大約6-7成熟最正,加小小胡椒鹽,咁就可以將牛肉嘅香味更加帶出來,可以講係相當好食!黑毛豬、大蝦同青口燒到剛剛好,點上特色醬汁非常惹味!另外我地追加咗個宮廷人蔘烏雞湯(跟飯)嘩!一上枱熱辣辣的充滿人蔘香味!非常滋補!烏雞原隻上加上糯米!濃郁嘅雞湯飲到我朋友大讚一流!用料充足,真係值得一試👍🏻呢個韓燒午餐非常豐富,坐得又舒服!同朋友燒下傾下計,是假日午餐的好選擇👍🏻
今日嗌咗呢個1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)
黑毛豬、大蝦同青口燒到剛剛好,點上特色醬汁非常惹味!
另外我地追加咗個宮廷人蔘烏雞湯(跟飯)